2019. augusztus 28., szerda

Internetes vásárlás Koreában



Vásárlás Dél-Koreában igazán élmény gazdag aktivitás, a sokféleség, a hatalmas választék és az alternativ vásrlási lehetőségek jellemzik. Szöulban élve igazán kényelmes és gyors volt az online vásrlás, amit egyre többen használnak, bár még mindig nem ez a meghatározó. 2018-ban a teljes koreai kiskereskedelmi forgalom 12% internetes vásárlással valosult meg, ezzel a számmal Dél-Korea ötödik helyen áll a globális online vásárlások számát tekintve.

Online, interneten vásárolni sok szempontból kényelmes és gyors, de a tapsztalataim szerint az emberek inkább egy hétvégi programnak szánják a vásárlást, egybekötve kávézással és ebédeléssel. Bár szinte minden elérhető az interneten, illetve a lakosság több, mint 80% az internetet rendszeresen használja, mégis virtuális világból rendelni, még mindig messze elmarad a plázákban, a boltokban és a picakonon való a vásárlástól.
Akik Dél-Koreában hosszabb távra rendezkednek be azoknak hasznos lehet ez a cikkem, hiszen az általam használt és népszerű online piactereket fogom a teljesség igénye nélkül rövid leirással listázni.


A legnépszerűbb oldal a Coupang 쿠팡, nem véletlen, hisz az egyik legnagyobb választékkal és legtöbb kereskedővel rendelkező oldal. Rendszeresek a gyors akciók - happy hours - amikor egy órán belűl rendkivüli modón leáraznak valamit, egy ilyen alkalommal gyakorlatilag semmi pénzért vettem Jejuba repjegyet. - Igen nem csak termékek, hanem szolgáltatások, vagy akár utakat is lehet venni a Coupang-on. Nekem tetszik a felépitése, jó kezelhető, csak ajánlani tudom.


A második legismertebb oldal, vagy aplikáció a 11번가. Ezt az oldalt kevésbé ismerem, vagy használtam. De itt is igen széles a termék választék, és van globális boltjuk is, aplikációjuk, igy világ bármelyfeléből lehet vásárolni, rendelni.

A harmadik a We make price (mi csináljuk az árakat), avagy a Wmap 위메프 aplikáció. Wmap csak okostelefonra telepithető app-on keresztül használható. Itt is massziv válaszékkal találkozik a vásárló, szinte minden van, az eladó konténerháztól kezdve a szállódai szobafoglalásig minden elérhető. Az oldalon van napi akciós ajanlat is, érdemes lehet néha ránézni.

Auctaion 옥션 avagy a koreai Ebay. Fenti online boltokhoz hasonlóan elképesztő választékkal rendelkezik az Auction is. Itt azért specifikusabb dolgokat is meg lehet találni, ha valaki példaul suvenirt szeretne beszerezni, akkor Auction. Ezt az oldalt viszonylag sokat használtam, már csak információ szerzésre is igen alkalmas. Sok kereskedő az Auction-on valós, fizikai boltal is rendelkezik, igy nem feltétlenül kell online vásárolni.

Gmarket G마켓 talán a legimsmertebb online vásárlótér a külföldiek számára. Applikáción és web oldalon keresztül is lehet vásárolni, sőt Gmarket globális verzióval is rendelkezik, igy Koreán kivül is lehet rendelni, vásárolni. Gmarket-en eddig csak könyveket vettem, Koreán belül a kiszállitás gyors egy-két maximum néhány napot vesz igénybe. A fent emlitett webáruházakhoz hasonlóan jól felépitett, jól átlátható és könnyen használható.

Tükör forditásban Mai Ház néven futó otthon bolt, az 오늘의집 egyik legkellemesebb felhasználói felülettel rendelkző online lakberendezési bolt. Kifejezetten szeretem böngészni az átláthatósága és levegős szerkezete miatt. Elsősorban konyhai dolgok vásárlásra használtuk, de minden ami az otthonnal kapcsolatos megtalalható ebben az online boltban is.

Himart 하이마트 elektronikai bolthálozat online vásárlótérrel is rendelkezik, ami kényelmesebbé teheti a vásárlást. Sokszor használtam, nemzetközi öszehasonlitásban igazán jó áron lehet elktronikai árukat beszerezni. Kamerát, laptopot itt vettem. Nagyon megérte! 

A koreai online boltok listája nagyon hosszú igy csak további néhány linket osztanék meg, ahol szintén jó tapasztalataim voltak:

Tmon 티몬
Általnos web áruház hatalmas választékkal.

Emart 이마트
Emart online felülete, hasonló a Tesco-hoz.

Lotte Duty Free
Adómentes vásárlás utazoknak reptéri átvétellel.

Kyobo 교보문고
Legnagyobb könyvesbolt hálozat online boltja, kifejezetten javaslom azoknak akik könyvet keresenek vagy vásárolni vágynak.

Coupang Eats 쿠팡
Ételfutár, rengeteg étterem kinálatával, az egyik legnépszerőbb applikáció.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search