2019. augusztus 29., csütörtök

Kimbap készítése otthon!



A kimbap az egyik legegyszerűbb - alap - étel Koreában. Sokféleképpen készítik, rengeteg változata van, legyen itt néhány példa: zöldséges, tonhalas, rántotthúsos. Igazából bármiből lehet ízletes kimbap-ot készíteni, amit otthon találunk. A mi saját receptünkben ott van az avokádó és a szolanna is, amelyek még ízletesebbé és karakteresebbé teszik a kimbap-ot.

Mire lesz szükség, összetevők:

- szójaszósz
- szezámszósz
- só
- méz
- szezámmag
- répa
- avokádó
- főtt cékla
- főtt rizs
- tojás
- hal lepény (koreai boltban beszerezhető)
- savanyú retek és bojtorjángyökér (csomagban kapható)
- szalonna



Először is vágd fel a répát, a céklát és az avokádót. Majd a fagyasztóból kivett és felolvadt hal lepényt is vágd csíkokra. Majd serpenyőben, kevés olajban finoman süsd át. Törd fel a tojást keverd össze, kevés sóval ízesítsd meg, majd palacsinta vékonyan a serpenyőben süsd ki. Ha ez megvan, akkor alacsonyabb hőmérsékleten a felszeletelt hal lepényt is süsd ki, két kiskanál szójaszósszal, majd egy perc elteltével két kiskanál mézzel locsold meg. Süsd ki a szalonát is, csak annyira hogy rugalmas maradjon, ne legyen ropogós!
Az elkészült főtt rizst keverd össze egy kanál szezámmag olajjal és szezámmaggal. Aki sósan szeret enni, az még tehet a rizsbe egy kis sót is. Hagyd hűlni egy kicsit a rizst, mert a forró rizstől elolvad az algalap. Kimbap tekerőre vagy akár egy konyharuhára tedd az algalapot. Az algalap fényes, sima felülete kerüljön kívülre. Egyenletesen terítsd el a rizst, majd az elkészült hozzávalókkal töltsd meg és tekerd fel!

Jó étvágyat!


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search