2019. augusztus 13., kedd

Hanwha Aqua Planet - Jeju szigeten

Dél-Korea talán legjobb nyaralóhelye Jeju sziget, ahol szerencsémre többször is volt alkalmam a szabadidőmet eltölteni. Szigetnek sok látványossága van, nem volt könnyü kiválasztani, hogy mivel is kezdjem a sziget bemutatását. Hanwha Aqua Planet, biztos, hogy nem a legismertebb jejui látványosság, de a park nagyszerüen bemutatja Jeju-t körülvevő tengeri környezetet és élővilágot.



Az Aqua Planet Jeju a legnagyobb akváriummal büszkélkedhet a kelet-ázsiai országok közt. A hatalmas létesítményben, akvariumokban és tartályokban több mint 5000 koreai vizekből és külföldi régiókból származó élőlény tekinthető meg. Az Aqua Planet fő funkciója vízi élet bemutatása, de mellette számos hasznos és kényelmes szolgáltatásokat is kínál. Többek közt a Marine Science a tengeri világ tudományosabb megismerésére ad lehetőséget, illetve a Kiz Planet mely a gyermekek figyelmét köti le. Sok egyéb program, szolgáltatás mellett, fontosnak tartom megemlíteni egy Jeju specifikus attrakciót is, a Haenyeo - búvárkodó nők bemutatóját, amiben látható, hogy gyűjtöttek - gyüjtenek a tengerfenékről különféle kagylókat és ehető tengeri herkentyűket. 



Az épület hatalmas érdemes egy délutánt rászánni, és megnézni az aktuális programokat, hisz napi delfin és fóka show-t nem érdemes kihagyni. A legtöbb turista nem tölt el hetket a szigeten, ezért érdemes alaposan végig gondolni hová érdemes ellátogatni. Nekem nem az első helyen volt a listámon Hanwha Aqua Planet Jeju, de meglátogatása és pozitív élményeim után szívesen javaslom az első tizes listába felvenni.


Cim:
95, Seopjikoji-ro, Seongsan-eup, Seogwipo-si, Jeju-do
제주특별자치도 서귀포시 성산읍 섭지코지로 95

Honlap:
http://www.aquaplanet.co.kr/jeju/eng/index.jsp





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search